Behandlingar

Klicka här för att se priser på de olika behandlingarna och här för att boka tid.

Klassisk massage är hos Corpus Sanus Massage & Hälsa en djupgående behandling där massagegreppen till största del utförs tvärs över musklernas fiberriktning. Med olika grepp och tekniker genomarbetas musklerna för att öka blodcirkulationen och släppa på spänningar.

Hos oss bokar du längd på behandlingen och när vi ses kommer vi genom samtal fram till vilken del av kroppen du vill ha behandlad.

Kinesisk koppning är en mångtusenårig terapimetod för att behandla bl.a muskelsmärta och spänningar och öka blodcirkulationen. Kopporna appliceras över smärtstället och det skapas ett vakum. Koppan sitter sedan kvar allt från några minuter upp till 20-30 min beroende på vad problemet är. Vi arbetar även med s.k Moving Cupping där mjuka silikonkoppor dras över huden och det är en mycket djupgående metod som arbetar med bindväven samtidigt som den ökar blodcirkulation och lymfflöde. Moving Cupping kan även användas för att behandla celluliter vilket kan vara något smärtsamt men effektivt.

Kinesisk koppning ska inte användas vid högt blodtryck, hjärtproblem, cancer, diabetes, stroke, om du äter blodförtunnande medicin samt om du är gravid.

Lymfmassage (manuell) är en behandling vars syfte är att sätta fart på lymfsystemet som är kroppens detoxsystem och en stor del av kroppens immunförsvar. Ett väl fungerande lymfsystem hjälper till att rensa kroppen från t.ex bakterier, virus, toxiner och slaggprodukter. För att kunna skydda sig mot infektioner av olika slag är det viktigt att lymfsystemet fungerar – det är kroppens reningsverk. Efter genomgången behandling brukar man känna sig ”lätt i kroppen” men det kan variera från gång till gång. 

Lymfmassage kan hjälpa till vid:

  • Värk i kroppen
  • Sömnproblem och oro
  • Celluliter
  • Vätskeansamling/ödem
  • Dålig blodcirkulation
  • Värk
  • Minska halten av stresshormonet kortisol
  • Slapp hud
  • Muskelavslappning

Miljögifter, mediciner, rökning, kost, stress och felaktigt andning påverkar vårt lymfsystem negativt. Lymfmassage stimulerar lymfsystemet så det kan föra ut slaggprodukter och överskottsvätska ur kroppen och vävnaden. Syftet är att föra bort lymfvätska från svullna områden med skadade lymfnoder (lymfknutor) till friska områden som kan ta hand om lymfvätskan. Kring ärr och skadad vävnad kan bindväven vara förtätad och därmed hindra lymfvätskans flöde. Där arbetar man med lite djupare grepp och koppning för att lösa upp dessa stopp och fibroser. Greppen består mestadels av lätt beröring genom strykningar och lätta men fasta tryck i lymfflödets riktning, kombinerat med den viktiga djupandningen De djupare greppen och koppningen kan göra lite ont. Massagen är riktigt effektiv och sätter fart på lymfan.

Lymfmassage ges under 60, 90 eller 120 min. Välj helst 90 min för din första behandling och om du har problem med svullnader eller värk i kroppen, då hinner vi gå mer på djupet. Vid 120 min behandling får du även instruktion i egenmassage som är viktig att utföra på hemmaplan för att bli av med svullnader. Egenmassage kan även bokas separat. För bästa effekt bör de första tre gångerna genomföras inom 2 veckor. 

STARTPAKET: 1 x 120 min samt 2 x 90 min (inkl egenmassage) 2630kr
FORTSÄTTNINGSPAKET: 2 x 90 min samt 1 x 60 min 2230kr

 

NYHET   NANNIC NBE 3000   NYHET

Med hjälp av kapacitiv radiofrekvens genom maskinen NBE3000 kan jag stimulera det djupa lymfsystemet i kroppen. Behandlingen upplevs som en ljuvlig massage med lätt värme som sätter ordentlig fart på lymfsystemet och samtidigt ger skön avkoppling för hela kroppen. Den utförs både med mina händer och med NBE3000

Du kan boka olika typer av behandlingar med NBE3000:
Lymfterapi 90 min (bokas om det är första gången vi ses)
Lymfterapi 70 min (bokas om du redan är kund eller efter en första behandling med BNE3000)
Under behandlingen mjukar värmen upp bindväven samt sätter fart på lymfsystemet och blodcirkulationen. Kroppen kan då börja göra sig av med slaggämnen som lagrats i bindväv och i lymfgångar. Kroppens alla mjukdelar blir på så sätt av med stagnation och får chansen att börja reparera det som är skadat, dessutom förbättras rehabiliteringsförmågan.
Massageterapeuten arbetar växelvis med NBE- apparaturen och manuell massage. Behandlingen kan utföras på hela kroppen eller lokalt på önskat område.
Djupgående massage (60 min)
En djupgående massagebehandling där jag arbetar både manuellt med mina händer och tillsammans med min NBE 3000-maskin för att verkligen lösa upp muskelspänningar på djupet. Mycket behagligt och effektivt

Några effekter av behandlingen:

– Reducerar stress
– Ger lugn och ro för kropp och själ
– Sänker högt blodtryck
– Ökar blodcirkulationen
– Balanserar kroppens pH-värde
– Förbättrar sömnkvaliten
– Stimulerar fettförbränningen
– Ökar endorfinerna
– Främjar lymfflödet
– Stärker immunförsvaret
– Dränerar lymfsystemet
– Ökad välbefinnande och livskvalitet

Idrottsmassage är en mer djupgående och kraftfull massage som därmed också är mer behandlande är avslappnande. En massagemetod för den aktiva människan! För idrottaren är ofta syftet med idrottsmassage att ge möjlighet till snabbare återhämtning, förebygga och behandla skador, förlänga och mjuka upp vävnad och ärrbildning. Den kan upplevas som tuffare än klassisk massage men lämpar sig naturligtvis även för den som inte är idrottare.

Terapeutisk massagebehandling omfattar fler moment och används då du har ett specifikt besvär som begränsar din rörlighet och/eller ger smärta. För att komma fram till var problemet sitter utförs bl.a rörelse-, muskelfunktions- och töjningstester innan massage av aktuellt område. Därefter utför jag någon form av muskelavspänning (PIR) eller muskeltöjning (PNF) och/eller PRT-behandling. Ländryggssmärta beror ofta på problem med ligamenten i just ländryggen. Om detta konstateras vid undersökningen behandlar jag dem enligt en unik metod utvecklad av Dr Ben Benjamin vid The Benjamin Institute of Advanced Studies.

Avslappnande helkroppsmassage. En avslappnande massagebehandling för hela kroppen, inkl ansikte, säte, fötter och händer. Denna behandling har fokus på avslappning och är därför inte lika djupgående och specifikt behandlande som ovanstående.

Hot Stone Massage. Massage med varma lavastenar. Ger både energi och djup avslappning.

Ansikts- och skalpmassage. Massage av just ansiktet är djupt avslappnande och väldigt skönt. Kompletterad med skalpmassage känner du stressen rinna av dig.

Gravidmassage. En trygg och smärtfri massagebehandling anpassad för den gravida kvinnan. En lugn och avkopplande stund är välkommen när man väntar barn och med tanke på de förändringar som sker i kroppen är det vanligt att få besvär i t.ex bröst- och ländrygg. Som diplomerad gravidmassör har jag en djupare kunskap om den gravida kroppen och utför en anpassad massage som är trygg för både mamma och barn. Behandlingen utförs på en specialkudde så du kan ligga på mage utan problem.